23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lilleheden A/S har stadig CE-certificering på flækbjælker

Som alt andet limtræ i Danmark skal også flækbjælker leveres med CE-mærkning. For Lillehedens vedkommende betyder det, at SP Tecnical Research Institute har udstedt tilladelse til CE-mærkning af flækbjælker, på basis af bl.a. fysiske tests. Mærkningen gør det muligt at anvende flækbjælker til bærende konstruktioner beregnet efter Eurocode. Produktet er så nyt, at det ikke er medtaget i den eksisterende standard fra 2005. Den enkelte fabrikant skal dermed have en individuel godkendelse udstedt af det institut, der varetager certificeringen, og det har Lilleheden A/S.

Behovet for høje spær har været voksende, bl.a. på grund af øgede isoleringskrav på småhuse. Traditionelle limtræsspær vil da blive for kraftige, og hele konstruktionen dermed overdimensioneret og for dyr, og det er her behovet for smallere dimensioner kommer ind.

Flækbjælker fremstilles ved, at originallimede limtræsbjælker flækkes på langs. Udover at det giver de efterspurgte høje/tynde spær, så opnås der samtidig en væsentligt øget produktivitet i fremstillingsprocessen, ved at der produceres 2-3 spær ad gangen. Limtræet er derfor også prismæssigt konkurrencedygtig i.f.t. de simplere løsninger.

Lilleheden A/S
Hovedvejen 114
9850 Hirtshals
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK24077713

Send til en kollega

0.047