SICKs Flexi Link: Sammenkæder sikkerhedsPLC’er
Større anlæg består ofte af moduler og når disse modulers styringer skal bindes sammen opstår behovet for den størst mulige fleksibilitet, hvilket fordrer hurtig og simpel konfiguration. Flexi Link binder anlægget sammen hurtig og ubesværet.
Praksis viser at modulopbyggede anlæg ofte ikke kan nøjes med én sikkerhedsPLC. Flexi Link er en udvidelsesfunktion til Flexi Soft, der er udviklet til hurtigt at kunne forbinde en maskines eller et anlægs styringsmoduler til en samlet enhed. Grundfunktionaliteten giver mulighed for at forbinde op til 4 Flexi Soft sikkerhedsPLC’ere med hinanden. Derved bliver det muligt at sende data på 26 henholdsvis 52 bit i netværket. Hver sikkerhedsPLC kan nu udnytte informationer fra alle andre PLC’ere i systemet.
Intuitiv udvidelse af strukturen i sikkerhedsPLCen
Tidligere var det nødvendigt at installere ekstra moduler til at styre signaludvekslingen, men det bortfalder nu helt. Konfigurationen af Flexi Link-systemer sker via en eneste projektfil, der håndteres direkte i Flexi Soft designeren. Dette software værktøj gør det ikke bare simpelt at konfigurere hele det samlede system på en gang, men tillader samtidig projektering af alle fremtidige sikkerhedsPLC’ere som hurtigt kan indfases efterhånden som det er relevant. En teach-in funktion i konfigurationssoftwaren gør det muligt at udskifte eller helt at afkoble en eller flere sikkerhedsPLC’ere. På den måde genereres en yderst fleksibel opbygning af sammenkoblede maskiner og en tydeligt forenklet vedligeholdelsesprocedure. Indfasning af nye moduler samt afkobling i forbindelse med vedligehold løses med Flexi Link uden større konfigurations- og fortrådningsbesvær. Tilføjes en PLC’er, som ikke er defineret i netværket træder softwaren til med en række prædefinerede data, så systemet kan fortsætte uden at netværket kræver ændring af eksisterende konfigurationsfil. Flexi Soft designeren er et simpelt programmeringsværktøj. I vinduet System Overview vises ikoner af alle definerede PLC’er. Ud for hvert PLC-ikon kan man ligeledes se om der sammen med styringen også findes en gyldig hardwarekonfiguration. Hvis dette ikke er tilfældet konfigureres hardwaren sammen med de ønskede logikblokke. PLC’erne navngives og forbindes herefter til Flexi Link netværket. Flexi Soft Designeren fører under hele forløbet intuitivt brugeren igennem programmet. Ved opsætningen af netværket er der mulighed for at benytte en eller to EFIudgange (Enhanced Function Interface) til signaloverførsel. Ved anvendelse af én streng kan der overføres 26 bit procesinformation, ved to strenge 52 bit information. Gennem sammenkædningen af de forskellige PLC’ere og udnyttelse af alle data fra det samlede system, kan hurtig idriftsættelse og fejleliminering sikres et eneste sted. Længden af Flexi Link ledningen kan række op til 100 meter.
Mulighederne er mange
Flexi Link er som navnet antyder en fleksibel fortrådning, som kan anvendes i de mest forskellige applikationer. Mulighederne strækker sig fra interne logistikanlæg, over an-læg der er fordelt på større arealer, til robotceller. I dag er de fleste løsninger til maski-ner modulopbyggede. Enten består de af én stor maskine med mange styreskabe og styringer eller også består de af mange enkeltstående arbejdsstationer, der er forbundet med hinanden. Nødstopskredsløbet skal integreres ind i disse applikationer, hvilket ofte er en omstændelig affære. Med Flexi Link løses denne opgave imidlertid ganske let. Gennem sikringen af anlægget med Flexi Link og den fleksible tilpasning til udvidelsen af anlægget, kan man nå en høj værdi i de enkelte byggedele – SICK sensorerne gør en komplet sikring af produktion med en høj produktionstakt mulig. Med Flexi Link er alle produktionsskridt under kontrol og man opnår den højest mulige fleksibilitet for maskinbygger og slutbruger. Både variationer i sammensætning af maskindele, lige som udfærdigelse af nye varianter, er ikke længere en hurdle. Flexi Link tilpasser sig optimalt til applikationen og sikkerhedsbetingelserne.