Succesfuldt kursus om fødevaresikkerhed gentages
Der er stor bevågenhed omkring hygiejne i produktionsudstyr, og FORCE Technology gentager nu kurset, der var en stor succes sidste år.
FORCE Technology gentager d. 8. – 9. februar 2010 kurset ”Fødevaresikkerhed – rustfrit produktionsudstyr”.
Deltagerne får et indgående indblik i hvilke forhold, der har betydning for hygiejnen. Herunder vigtigheden af at fødevarevirksomheden allerede i indkøbsfasen specificerer hvilke krav, der skal stilles til materialer og svejsninger samt til det hygiejniske design.
Korrekt kravspecifikation er alfa og omega
Er kravene ikke specificeret korrekt, kan resultatet være et anlæg, der allerede fra start vil have hygiejneproblemer. Et meget velkendt problem er biofilm, der dannes i anlægget, og som kan være endog meget vanskelig at fjerne ved rengøring. Få indgående kendskab til biofilm: Dannelse af biofilm, hvad er biofilm, og hvilke risici, er der forbundet med biofilm i anlægget, både fødevaresikkerhedsmæssige og produktkvalitetsmæssige.
Rengøring krydret med praktiske eksempler
Der er også fokus på valg af såvel rengøringsproceduren som rengøringskemikalier. Disse er vigtige faktorer både i forbindelse med at få anlægget tilstrækkeligt rengjort, men også i forbindelse med at undgå korrosion på anlægget, hvilket kan give anlægget en meget kortere levetid.
De tekniske indlæg omkring materialespecifikationer, svejsning, hygiejnisk design, biofilm og rengøring/kemikalier bliver godt krydret med eksempler fra dagligdagen.
Tilmeld dig
Tilmeld dig kurset ”Fødevaresikkerhed – rustfrit produktionsudstyr” den 8. – 9. februar i Vejen hos Jette Jacobsen på telefon 43 26 74 26 eller på mail jtj@force.dk. Læs mere om kurset på www.forcetechnology.com/courses/r8.