23948sdkhjf

Fynsk murersvend vinder speed bricking konkurrence

I går handlede det om at være hurtig. I de kommende dage skal der akkuratesse og kvalitet på dagsordenen, når danmarksmestrene i en række erhvervsuddannelser skal kåres
Når det går løs med de danske mesterskaber i håndværk i dag ved DM i Skills i Bella Center i København, skal der lægges mere akkuratesse og omhyggelighed i indsatsen, end det var tilfældet onsdag morgen ved et slags kick off-arrangement på Københavns Hovedbanegård.

Det erkender Jonas Bou Andersen, nyudlært murersvend fra Fyn. Han vandt den særlige konkurrence i såkaldt speed bricking, hvor han og hans fem konkurrenter og en udenlandsk gæst dystede i at mure skorsten på tid.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Han fik den højeste skorsten på de 20 minutter, deltagerne havde til rådighed og blev derfor efterfølgende præmieret af undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Men jeg har vist før lavet noget, der er smukkere og mere nøjagtigt, underspillede han efterfølgende sin præstation.

Når han og konkurrenterne her torsdag formiddag tager hul på den officielle konkurrence om at blive dansk mester for unge murere, er det ikke tilstrækkeligt at være hurtig.

- Nej, der skal være den ypperste kvalitet, hvis man skal vinde.

Det bliver rigtig svært. Alle deltagere er dygtige, men det bliver spændende, siger den 21-årige murersvend, som har kvalificeret sig gennem først et skolemesterskab og siden regionsmesterskab i Region Syddanmark.

Meget svær opgave

Han og konkurrenterne skal mure en røgeovn - en opgave som de har kendt i nogle måneder og derfor har kunnet øve sig på.

Og det er netop hvad Jonas Bou Andersen har gjort. Han har lavet opgaven fire gange og føler sig godt rustet. Det har kunnet lade sig gøre, fordi han har fået den fornødne tid til det af sin arbejdsgiver, murerfirmaet K. Wichmann fra Veflinge på Fyn, hvor han også var i lære.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238