23948sdkhjf

Kommuner snyder sig selv ved udbud

Kommunerne vinder to af tre opgaver, når de afgiver kontrolbud på opgaver inden for vej- og parkområdet. Men det er kun få kommuner laver kontrolbud
Landets kommuner snyder tilsyneladende sig selv for økonomiske gevinster ved ikke at gennemføre kontrolbud, når der udbydes opgaver på vej- og parkområdet.

Det er en blandt flere konklusioner på en analyse af omfanget af og erfaringer med kontrolbud i forbindelse med udbud af offentlige opgaver, som Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde har gennemført.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Af analysen fremgår, at der afgives meget få kontrolbud om året sammenholdt med antallet af udbud, der gennemføres, hvor det er muligt for ordregiver at afgive kontrolbud.

I løbet af to år fra 1. april 2012 til 31. marts 2014 er der ved kortlægningen identificeret 51 udbud, hvor der er afgivet kontrolbud. I omkring halvdelen af udbuddene, hvor der afgives kontrolbud, er det kontrolbuddet, der vinder.

Der afgives flest kontrolbud på vej- og parkområdet og på rengøringsområdet. Det kan skyldes, at der er tale om opgaver, som offentlige ordregivere typisk selv kan løfte. På vej- og parkområdet er der i perioden gennemført 19 kontrolbud. I de 12 tilfælde er opgaven beholdt internt hos den ordregivende myndighed.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08