23948sdkhjf

Markant fremgang i produktionsindustrien

Analyse af mere end 2.000 aktuelle regnskaber fra landets produktionsvirksomheder viser overbevisende fremgang. Indtjeningskraften har været støt stigende siden 2009, og næsten 80 procent af virksomhederne har nu sorte tal på bundlinjen.
En ny analyse af de første 2.022 regnskaber fra de danske produktionsvirksomheder vidner om fortsat økonomisk fremgang i sektoren.

79 pct. af de undersøgte virksomheder har nu sorte tal på bundlinjen mod kun 58 pct. i 2009, og 53 pct. af virksomhederne er lykkedes med at forbedre indtjeningen i seneste regnskabsår sammenlignet med forrige.

Det viser en analyse fra Spar Nord, som på baggrund af data fra erhvervsdatabasen Proff.dk har analyseret udviklingen i de 2.022 regnskaber, som landets produktionsvirksomheder indtil videre har afleveret til Erhvervsstyrelsen i år, og som alle rummer mindst fem års historik fra virksomhedens drift.

- De første regnskaber giver et overbevisende indtryk af, at den positive trend hos produktionsvirksomhederne fortsætter, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

- Vi ser vækst i indtjeningen, vækst i egenkapitalen og vækst i balancen, og fordi egenkapitalen relativt set vokser hurtigere end balancen, bliver virksomhederne samtidig mere økonomisk robuste, fortsætter Mikkel Duus-Hansen.

Bred fremgang

Mikkel Duus-Hansen hæfter sig ved, at det i høj grad er medicinalgiganten Novo Nordisk A/S, der trækker produktionsindustrien i den rigtige retning. Således øgede Novo Nordisk i seneste regnskabsår sit overskud med 5,5 milliarder kroner. Men også virksomheder som Danfoss A/S og Dong Energy Power A/S bidrager positivt til sektorens udvikling med indtjeningshop på henholdsvis 1,9 og 1,4 milliarder kroner i seneste regnskabsår.

Ifølge Proff.dk er der i dag 8.342 danske produktionsvirksomheder i drift med mindst fem års historik, og dermed dækker analysen antalmæssigt knap 25 procent af de regnskabspligtige virksomheder.

- Sektoren er domineret af nogle rigtig store spillere, og da deres regnskaber er kommet i hus, har vi et godt grundlag for at analysere på udviklingen i sektoren, selv om det kun er 25 procent af virksomhederne, som pt. har indleveret regnskaber. Vi kan samtidig konstatere, at 1.600 af de godt 2.000 undersøgte virksomheder nu præsterer overskud. Så det tyder på, at fremgangen er ved at være bredt funderet i sektoren, siger administrerende direktør Stefan Kercza fra Eniro Danmark, der står bag Proff.dk, og tilføjer afsluttende:

- Men der kan naturligvis stadig komme nogle voldsomme afvigelser fra gennemsnittet, som kan ændre billedet af en sektor, der formår at holde dampen oppe.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078