23948sdkhjf

Den rette sikring af tagarbejdspladsen

Firmaet Multi tag Entreprise valgte som sikkerhed til en tag renoveringsopgave tagrækværket Roof Safety System
Der kan være mange penge at spare ved at benytte de rette sikkerhedsforanstaltninger ved tagarbejde. Ofte ser man et stillads rejst fra grunden, der blot skal fungere som rækværk for de folk som arbejder på taget. Denne metode kan imidlertid være langsommelig og dyr, da hele bygningen skal omsluttes af et stillads for at yde sikkerhed.

Denne problemstilling gjaldt også for firmaet Multi tag Entreprise, da de skulle dække et tag på Prags Boulevard. Valget faldt på Tagrækværket Roof Safety System (RSS). Systemet fungerer ved, at man monterer et rækværk ved tagkanten bag tagrenden. Rækværket kan rykkes i takt med at tagarbejdet flytter sig. Benytter man RSS sammen med forankringsblokke til faldliner, undgår man at skulle hegne et helt tag ind, hvilket kan give en betragtelig besparelse. Direktør Jan Steinmûller understreger, at hurtigheden med opstilling og nedtagning samt prisen kontra en stilladsløsning, var årsagen til valget af RSS.

I Danmark forhandles RSS af firmaet Copenhagen Riggers. Firmaet har specialiseret sig i montering og nedtagning af RSS. Stephan Visser fra Copenhagen Riggers forklarer at RSS fungerer ved, at en række standere hænger i tagrenden og støtter ind imod gavlen. På disse standere monteres hækken og derved er tagarbejdspladsen sikret mod fald. Skulle en person falde ud imod tagkanten opstår der et pres på hækken der bliver opfanget af standeren, som støtter ind imod gavlen. Derved undgås faldulykken, og systemets design gør samtidig at belastningen på renden er minimal.

RSS har undergået omfattende sikkerhedstests udført i overensstemmelse med europæisk standard EN 13374 klasse C. Denne klasse er den højeste sikkerhedsstandard i Europa, og med dette certifikat, kan RSS bruges selv på hustage med en hældningsvinkel på op til 60 grader.jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078