23948sdkhjf

Præcision ned til mindste detalje

Hvad enten væggene skal tapetseres, indkørslen brolægges eller gavlen males, så skal der måles og beregnes inden materialerne kan købes. Hidtil er denne opgave blevet løst med målebånd, lommeregner og blyant, men alternativet er klar: de nye laserafstandsmålere PLR 25 og PLR 50 fra Bosch leverer hurtigt og nøjagtigt resultatet, uanset om det er afstand, areal eller rumfang, der skal beregnes.

Målerne har omtrent samme størrelse som en mobiltelefon og kan på få sekunder og med millimeters nøjagtighed foretage præcise målinger på op til 50 meters afstand, hvad enten det gælder vægge, gulve eller terrasseområder. Målerne kan også bruges til at beregne arealer og rumfang på alt lige fra en kagedåse til en sportshal, hvilket kan være en stor hjælp, hvis man skal lægge nyt gulv eller beregne, hvor mange små fliser der skal til en ny væg på badeværelset.

Måleobjektet fanges med en laserstråle, og en rød plet lyser det op, så man selv på lang afstand kan se, om målingen foretages præcis som ønsket. Afstandsmåleren kan holdes i hånden, når man måler op, men for at få et helt præcist resultat bør man stille den på en flade, så den er i ro og kan vise et helt nøjagtigt resultat.

Lasermålerne bruger almindelige batterier, fire stk. AAA hver. PLR 25 kan måle strækninger fra 20 cm og op til 25 m, og PLR 50 kan måle helt op til 50 m. PLR 50 kan desuden måle fra det ene hjørne til det andet og har som en ekstra funktion indbygget Pythagoras’ læresætning, der gør det muligt fra en position længere væk at beregne og opmåle højden på huse, tårne og træer. Denne funktion er anvendelig, hvis man f.eks. overvejer en udbygning af huset, skal købe en flagstang eller bare gerne vil vide hvor højt et gammelt træ i haven er.

Begge målere vejer under 200 g og bliver leveret i en praktisk softbag. De forhandles i byggemarkeder landet over til en vejledende udsalgspris på hhv. 799 kr. og 999 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078