23948sdkhjf

Første grønne tømrerelever fik sølvmedaljer for svendestykket

NEXT Uddannelse København har afholdt landets allerførste grønne svendeprøve på tømreruddannelsen

De to tømrerelever Martin Sejersen og Frederik Thordal Pedersen takkede ja, da de som landets første fik mulighed for at trække en grøn svendeprøve som afsluttende opgave på deres tømreruddannelse.

- Vi er virkelig glade og taknemmelig for, at det har kunnet lade sig gøre, og skolen har taget initiativ og arbejdet for at få godkendt den første grønne svendeprøve. Vi synes, at det er vigtigt, at både erhvervsskolerne og eleverne skubber på for, at der sker en udvikling på det her område, og så flere faglærte kan bidrage med holdbare løsninger til gavn for samfundet, fortæller Martin Sejersen og Frederik Thordal Pedersen, der også begge modtog sølvmedaljer for deres svendestykke. Trækonstruktionen i deres praktiske svendestykker bestod af organiske, biogene materialer.

Begge tømrerelever har under deres uddannelse vist stor interesse for bæredygtigt byggeri, organiske materialer og efterspurgt undervisning om dette. De er ligeledes begge engageret i foreningen Lærlinge for Bæredygtighed, der arbejder for at få mere bæredygtighed ind på erhvervsskolerne og ud i virkeligheden.

Vil uddanne fremtidens grønne tømrere

For at kunne sætte strøm til den grønne omstilling i samfundet, kræver det, at Danmarks faglærte får grønne kompetencer, lyder det fra NEXT Uddannelse København som står bag landets allerførste grønne svendeprøve på tømreruddannelsen.

Uddannelsesleder på tømrerhovedforløbet Jakob Majvig Andersen er stolt over, at NEXTs tømreruddannelse nu kan tilbyde en grøn version af den almindelige svendeprøve som alternativ. Den grønne svendeprøve har været igennem en godkendelsesproces i det faglige udvalg, før der var endeligt grønt lys.

Læs også: Derfor valgte Martin og Frederik den grønne svendeprøve

Den grønne svendeprøve fungerer som en slags pilotprojekt, men han er sikker på, at flere tømrerelever fremover vil vælge den vej frem for den almindelige prøve. Faktisk har tre tømrerelever på næste svendeprøvehold allerede tilkendegivet, at de også vil op til en grøn svendeprøve.

- Vi har valgt at gå forrest og sætte det her i søen, dels fordi den grønne omstilling allerede er i gang, og dels vil vi gerne uddanne tømrere med en grøn profil, der kan stille spørgsmålstegn ved tingenes tilstand og tænke mere klimavenligt, siger Jakob Majvig Andersen.

- Vores mål er, at de grønne tiltag i faget bliver flere, og at vi på sigt har undervist alle vores tømrerelever i bæredygtigt byggeri, så de føler sig godt klædt på til at lave en grøn svendeprøve og kan bruge de grønne kompetencer i praksis ude i samfundet. Det tager tid, men vi er godt på vej, fremhæver Jakob Madvig Andersen.

Artiklen er en del af temaet PASKRAM .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094