23948sdkhjf

Afløbsproducent: Sådan tiltrækker vi talenter uden lærepladser

Hos afløbsproducenten Unidrain kan man ikke tilbyde lærepladser til byggeriets talenter. Alligevel gør man sit for at sikre kloge hænder til branchen

Hvordan bidrager man til at sikre, at byggebranchen også i fremtiden har hænder nok, når man ikke selv har mulighed for at tilbyde lærepladser?

Det spørgsmål har afløbsproducenten Unidrain stillet sig selv, og derfor har virksomheden de seneste år valgt at tilbyde elevpladser i marketingteamet, hvor en fjerde af slagsen netop er startet.

Baggrunden for initiativet er, at Unidrain som leverandør til byggeriet ønsker at bidrage aktivt til uddannelsen af fremtidens talenter og ikke mindst til at vise byggebranchen frem som et godt sted at arbejde og gøre karriere.

- Vi har jo ikke anledning til at have lærlinge indenfor VVS- eller murerfaget, som er de fag, vi leverer ind til. Ikke desto mindre mener vi, at vi har en forpligtelse til at bidrage til fremtidens talentmasse i byggebranchen, som jo også tæller relaterede leverandører som os, fortæller Kim Maretti, kommunikationschef hos Unidrain, i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi i flere år i træk ansat kontorelever til vores marketingteam. På den måde kan vi i praksis demonstrere, hvordan det er at arbejde med byggebranchen, og de mange karrieremuligheder, der findes. Vores mål er at fremhæve byggebranchen positivt, fortsætter han.

En investering med afkast

For Unidrain er eleverne en investering, der i høj grad giver afkast, men også koster i tid og ressourcer. Ikke desto mindre ser virksomheden det som et ansvar, alle bør tage, hvis man ønsker at forbedre byggebranchens brand og sikre fremtidige medarbejdere:

– At have elever hos os kræver en dedikeret indsats fra hele teamet. Ved at tilbyde elevpladser deler vi ud af vores viden og erfaring, men samtidig får vi nye perspektiver, ideer og energi ind i virksomheden. De unge har brug for den hands-on erfaring, som de får ved to år hos os for at blive godt klædt på til deres fremtidige uddannelse og karriere, siger Kim Maretti.

Og netop muligheden for at få erfaring fra virkelighedens verden fremhæver Cecilie Bülow, der for nyligt har afsluttet sin elevtid i Unidrains marketingafdeling. Hun er således et eksempel på, hvordan Unidrains elevprogram giver en solid faglig ballast.

Som elev hos Unidrain har jeg fået lov til at tage ansvar og arbejde med spændende projekter, hvilket har klædt mig rigtig godt på. Jeg kan mærke en klar forskel på mig og mine medstuderende, da jeg har fået en reel erfaring med marketingopgaver, som flere af mine medstuderende ikke har. Det har givet mig et rigtig godt udgangspunkt for min videre karriere. Og det har også givet mig et indblik i byggebranchen, som jeg ikke kendte meget til før, fortæller Cecilie Bülow.

Ud over at tilbyde elevpladser støtter Unidrain også erhvervsuddannelserne på andre måder. Siden 2019 har Unidrain hyldet VVS- og murerlærlinge og de virksomheder, der tager dem i lære, via Unidrains Talentlegat. Virksomheden tilbyder desuden erhvervsskolerne undervisning både på skolerne samt i undervisningslokalerne i Glostrup, hvor fokus er hands-on læring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078