23948sdkhjf

Bøvlede køre- og hviletidsregler lempes

Mange håndværksvirksomheder skal fortsat have installeret dyre og bøvlede fartskrivere i varevognene, men nu lempes køre og hviletidsreglerne
Grænsen for, hvor langt du må køre med værktøj og materiale fra virksomhedsadressen i forhold til køre- hviletidsreglerne, er udvidet fra 50 kilometer til 100 kilometer..

Ændringen i køre- og hviletidsreglerne får betydning for de virksomheder, som falder ind under håndværkerundtagelsen, hvor du er undtaget fra reglerne og ikke skal have en fartskriver installeret.

Lempelsen er et skridt i den rigtige retning, men det er stærkt beklageligt, at håndværksvirksomheder fortsat rammes af køre- og hviletidsregler, der er rettet mod transportbranchen, mener Håndværksrådet.

- Udvidelsen til de 100 km. vil gøre livet lettere for nogle virksomheder, mens reglerne og fortolkning af disse fortsat giver bøvl for andre virksomheder, siger chefkonsulent Lars Magnus Christensen.

- Selvom grænsen er udvidet, så vil virksomheder med arbejdsopgaver mere end 100 km. fra virksomhedens adresse fortsat skulle have en fartskriver installeret, uanset hvor mange eller få gange kilometergrænsen overskrides. Det medfører enten et nej til kunder eller en merudgift, siger Lars Magnus Christensen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127