23948sdkhjf

Materieludlejer klar til generationsskifte og strukturtilpasninger

Iværksætter Rasmus Andersen er i gang med at professionalisere A.O. Materiel Udlejning, så virksomheden er bedre forberedt til et kommende generationsskifte
Rasmus Andersen har lagt en strategi for A.O. Materiel Udlejning i Fredericia. Han har selv bidraget med A’et i navnet, da han etablerede virksomheden i 2001 sammen med en partner, og nu går han målrettet efter at gøre den klar til fremtiden.

- Det handler ikke om at ændre måden, vi driver virksomhed på. Vi er fokuseret på udlejning af lifte og teleskoplæssere med vores naturlige opland som kerneområde, hvor vi har rigtigt mange trofaste kunder. Vi lægger stor vægt på service og troværdighed. Vi har samtidig meget udlejning til kolleger i udlejningsbranchen, fordi vi har meget åbne og klare forretningsbetingelser, som er nemme at forstå, og sådan skal det fortsat være, siger Rasmus Andersen.

- For mig handler det om, at vi har en struktur og en historik, så virksomheden er gjort klar til, at andre kan overtage efter mig. Derfor har vi bl.a. delt virksomheden op i et driftsselskab og et selskab, som ejer materiel og bygninger. Som led i omstruktureringen har jeg ansat en erfaren person fra udlejningsbranchen, Carsten Madsen som daglig leder for udlejningsdriften, fortæller Rasmus Andersen.

DRA-Certificering

Som et andet led i strukturtilpasningen har A.O. Materiel Udlejning gennemført Dansk Byggeris DRA-Certificering.

- Vi har haft ganske godt styr på vore procedurer i forvejen, så DRA-Certificeringen har ikke betydet de store ændringer i hverdagen, men vi har en række store industrikunder, som ofte spørger, om vi har styr på det ene og det andet f.eks. omkring miljøforhold. Nu behøver vi bare at oplyse, at vi er DRA-Certificeret af Materielsektionen under Dansk Byggeri, så kan vi blive godkendt som leverandør.

- Naturligvis betyder det også noget at blive tvunget til at skrive ned, hvordan vi agerer i forskellige situationer. Selv om vi har en rutineret medarbejderstab, så får vi også nye folk, og set i forhold til et fremtidigt generationsskifte, så er certificeringen en god sikkerhed for nye ejere, siger Rasmus Andersen, som glæder sig over, at certificeringen har kunnet klares med kun to stykker papir – nemlig opslag om henholdsvis brand og nødhjælp. Alt andet er elektronisk.

I forbindelse med strukturændringer og certificering er A.O. Materiel Udlejning vokset. Der er ansat både en ny medarbejder til klargøring/kørsel og en ny mekaniker, så der i alt er 10 medarbejdere.

- Vi laver alt selv. Vi står selv for transport og langt det meste service på materiellet. 90 pct. af vores udstyr er JLG, som er meget udbredt i udlejningsbranchen og dermed velkendt hos kunderne. Vi vil gerne udstråle kvalitet i alle sammenhænge, siger Rasmus Andersen.

Materielsektionen i Dansk Byggeri står bag DRA-certificeringen, som udføres og kontrolleres af Force Technology.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094