23948sdkhjf

Tornadoskyl: Gå på toilettet uden papir

2015 bliver året, hvor de papirløse toiletter får det egentlige gennembrud, mener leverandører, som har brugt det seneste år til at positionere sig, og finde frem til de forhandlere, der er i stand til at rådgive og installere
-I takt med at flere og flere rejser til Østen stiger interessen for toiletter med washlet-funktioner. Man finder ud af, at det både er hygiejnisk og behageligt at benytte et toilet, hvor det ikke er nødvendigt at bruge papir, siger direktør Olaf Dall Lindgreen. Han står i spidsen for firmaet Lindgreen & Cordes, der repræsenterer verdens største producent, japanske Toto, på det nordiske marked.

Det var Toto, der for 30 år siden opfandt det papirløse toilet, og siden har solgt flere end 33 millioner washlets – flertallet i Østen, men de senere år er både England, Frankrig, Tyskland og Italien blevet store markeder. Nu kommer turen til Norden.

- Toto står bag flere nyskabelser, eksempelvis det roterende tornadoskyl.

Blandt de funktioner, som skal gøre det interessant at få et washlet, er et fjernbetjent toiletsæde, sensorstyret låg og regulerbar sædetemperatur, justerbare skyllearm med tre dyser, hvor vandstyrken og vandtemperaturen er regulerbar. Skyllearmen kan indstilles til to brugere. Varmen i den automatiske tørrefunktion kan reguleres fra 35 til 55 grader. Endelig er der også automatisk lugtsanering, energisparefunktion, og den automatiske rengøring af dyser og kumme sker med elektrolysebehandlet vand, forklarer Olaf Dall Lindgreen.

- Det er ikke blot i private hjem vi i 2015 vil se en stigende anvendelse af de papirløse toiletter. Også i den offentlige sektor, hvor toiletternes funktioner kan overflødiggøre assistance ved toiletbesøg, siger Olaf Dall Lindgreen, og fortsætter:

- Rigtig gode washlets og papirløse toiletter med alle vigtige funktioner fås i dag for omkring 30.000 kr. Er det dyrt? Måske, men prøv at betragt toilettet som et møbel på linje med hjemmets high-end fjernsyn. Så er prisen måske rimelig, og man får et produkt som er med til at give hjemmet stil. Og hånden på hjertet. Det kan vi jo godt li’, siger han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093