23948sdkhjf

Arbejdsopgaverne og kollegaerne vigtigere end lønnen

Kun lidt over en tredjedel af de ansatte mener, at lønnen er det vigtigste i deres arbejdsliv. Arbejdsopgaverne er langt vigtigere, viser undersøgelse
Det er ikke lønnen, der er vigtigst, når folk går på arbejde. Det er derimod arbejdsopgaverne og samarbejdet med kolleger, der får folk til at trække i arbejdstøjet.

Det viser en analyse, TNS Gallup har udført for Krifa.

Her er 1.012 personer blevet spurgt om, hvad de ser mest frem til i deres arbejdsliv i 2015. Deltagerne i undersøgelsen kunne vælge tre ting. Mere end hver anden – 54 procent – svarer at det er arbejdsopgaverne, 47 procent mener, at det er samarbejdet med kollegerne, mens kun 36 procent ser mest frem til den månedlige lønseddel.

Godt med relationer

Det er positivt, at selve arbejdsopgaverne og fællesskabet med kollegaer er det, vi ser mest frem til, for det er trods alt det, der fylder meget i et arbejde, mener formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen.

- Vi tolker det sådan, at når vi ser mest frem til vores arbejdsopgaver og samarbejdet med kollegaer, er det et udtryk for, at vi generelt set har det godt med vores arbejde og vores relationer til vores kollegaer. Sådan bør det også være, og hvis man ikke har det, vil jeg anbefale, at man giver sit arbejdsliv et tjek - for som bekendt er det lysten, der driver værket, så hvis den mangler, og man bliver ved, ender man med at gå kold og måske endda ned på det, siger Søren Fibiger Olesen.

Vigtig efteruddannelse

Noget, der betyder langt mindre for de arbejdende danskere er sociale arrangementer som sommerfest og julefrokosten – kun 10 procent ser frem til firmafesterne i 2015.

Endnu mindre betyder personalegode som frokost eller rabatordninger – her er det kun to procent, der svarer, at det ser de frem til.

For 18 procent af de adspurgte er efteruddannelsesmuligheder vigtige.

Analysen viser i øvrigt, at jo ældre man er, jo mere betyder arbejdsopgaverne og samarbejdet med kollegaerne og jo mindre betyder lønnen

tøtte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109