23948sdkhjf

Virksomheder kan ikke overskue erhvervsfremmeordningerne

Erhvervsfremmeordningerne når ikke ud til de virksomheder, der har mest brug for dem. Virksomhederne kan nemlig slet ikke overskue de mange ordninger, viser undersøgelse fra Arbejdsgiverne
- Hvorfor poster man en masse penge i erhvervsfremmeordninger, hvis de ikke hjælper de virksomheder, der har mest brug for det, spørger Arbejdsgiverne.

Brancheorganisationen har i en undersøgelse spurgt en række virksomheder, om de har overblik over de offentlige erhvervsfremmeordninger. 46,3 pct. svarede "Det har jeg slet ikke overblik over".

Det får Aslak Skjøth, formand for drift og strategiudvalget i Arbejdsgiverne, til at rejse en kritik af måden, man har indrettet erhvervsfremmeordningerne på.

- Det er de virksomheder, der allerede er topform, der har ressourcer til alt det papirarbejde arbejde, som ordningerne kræver. Resultatet bliver, at man ofte vælger de allerede velkørende og velsmurte virksomheder. Vi mener, at man i stedet skal have mere fokus på at løfte bredere. Der er masser af mindre virksomheder, der blot har brug for en mindre håndsrækning for at udvikle sig, siger Aslak Skjøth, der er formand for drift og strategiudvalget i Arbejdsgiverne.

Går man ind på Vækstguiden.dk finder man hurtigt over 50 forskellige erhvervsstøtteordninger. Ordningerne har endvidere skiftet navn med skiftende regeringer.

- Der skal være færre administrative byrder for virksomhederne. Administrative regler og procedurer skal give mening og skabe værdi, ellers skal de afskaffes. Vi skal af med kortsigtede ordninger, der kun dækker udvalgte brancher eller geografiske områder. I stedet skal virksomhederne kende deres udviklingsmuligheder på den lange bane, siger Aslak Skjøth.

Han fremhæver, at på Folkemødet på Bornholm i juni lovede flere erhvervsordførere og heriblandt daværende erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S), at man ville arbejde for at gøre ordningerne mere gennemskuelige.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11