23948sdkhjf

Dystre udsigter for beskæftigelsen i byggeriet

Dansk Byggeri forventer i dugfrisk konjunkturanalyse, at beskæftigelsen i branchen falder med 5.000 personer næste år
Der vil ske et ordentligt dyk i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen i 2015. Branchens beskæftigelse vil falde tilbage på niveau med situationen i 2010, hvor krisen var værst og beskæftigelsen i bund.

Sådan lyder det dystre skøn i Dansk Byggeris såkaldte konjunkturanalyse update, der offentliggøres i dag. I sin update skønner Dansk Byggeri, at branchen i 2015 vil beskæftige 143.000 personer. Det er et fald på 5.000 i forhold til skønnet for i år og på niveau med 2010, hvor den samlede beskæftigelse i branchen blev opgjort til 143.200 personer.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Det er ikke mindst et markant fald ved bygningsrenovering, der giver anledning til det forventede voldsomme dyk i branchens beskæftigelse.

- Den massive indsats med renovering af den almene boligsektor topper i år og bliver knap to mia. kroner mindre næste år, og det slår naturligvis hårdt igennem også i beskæftigelsen. Desuden forsvinder Boligjobordningen, som mange boligejere har taget til sig, ligesom der ikke længere er stormvejrseffekt. Endelig betyder den træge udvikling på boligmarkedet, at der er færre med behov for renovering og ændringer i forbindelse med en flytning, siger Finn Bo Frandsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094