23948sdkhjf

Nemmere adgang til data om byggeri

Landsdækkende portal gør det muligt hurtigt at skabe et overblik over servitutter, godkendelser og og miljøsager. Portalen kan også bruges af håndværkere og entreprenører
En ny portal gør det nu nemmere at få et overblik over servitutter, godkendelser og miljøsager for danske ejendomme.

www.FilArkiv.dk linker til over en million danske byggesager. og portalen er gratis at bruge og skræddersyet til arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, håndværkere og kloakfirmaer samt husejere, som vil bygge om.

Portalen linker direkte til de digitale byggesagsarkiver i 25 danske kommuner, heriblandt de store kommuner i Storkøbenhavn og en række kommuner i Jylland og på Fyn. Med tiden vil der komme endnu flere kommuner på portalen.

Langt de fleste kommuner, der er på portalen, har åbnet deres digitale arkiver for selvbetjening, mens enkelte indtil videre kun har givet kommunens egne ansatte adgang til det digitale arkiv.

Københavns Kommune er en af de kommuner, som åbner op for adgang til byggedata. Kommunen har taget hul på den omfattende opgave at digitalisere samtlige af Københavns byggesager, vandsager og spildevandssager i det fælles byggesagsarkiv, FilArkiv.

Kunderne kan fremover hente deres arkivsager, inklusive tegninger, i PDF-format online døgnet rundt og dermed slippe for turen ind til det fysiske arkiv i Njalsgade.

Husum er det første ejerlav, som ligger klar i digital form, mens Brønshøj ventes at blive åbnet inden for det kommende halve år. Udrulningen fortsætter rundt om Københavns centrum og slutter i indre by. Kommunen har valgt at starte digitaliseringen, der hvor folk har længst transporttid til de fysiske arkiver.

Københavns Kommune har indtil nu indskannet 1.000 arkivkasser ud af 25.000 kasser i alt. Det svarer til 10 hyldekilometer arkivsager. Personfølsomme oplysninger bliver fjernet i henhold til persondataloven. Byggesager vedr. eksempelvis banker, posthuse og militære anlæg er ikke offentligt tilgængelige.

Typisk ligger der mellem 50.000 og 200.000 byggesager i hver kommunes digitale arkiv.

tøtte

Se de digitale byggesagsarkiver her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079