23948sdkhjf

Brokollaps: Støbeform åbnede sig to steder

Det er en gåde for både Vejdirektoratet og entreprenørvirksomheden CG Jensen, at stillads eller forskalling kollapsede under udstøbning af brodæk på Helsingørmotorvejen. Parterne afventer i første omgang uvildig ekspertundersøgelse
Der kommer en uafhængig undersøgelse af kollapset af en bro under opførelse over Helsingørmotorvejen lørdag aften.

Det har politiet besluttet, og det er en beslutning, som bygherren Vejdirektoratet er enig i.

Det er eksperter fra Force Technology med støtte fra Niras og Grontmij, der er udset til opgaven.

Se webcam fra oprydningen her

Ingen af de tre udpegede eksperter har på nogen måde været involveret i rådgivning omkring den nu kollapsede bro. Alle eksperter var på ulykkespladsen søndag og gennemførte undersøgelser og indhentede dokumentation.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Det er et konsortium bestående af CG Jensen og Barslund, der udfører motorvejsbroen i hovedentreprise. Cowi er rådgiver på opgaven. Det er CG Jensen, der står for betonarbejdet, og byggevirksomheden havde 33 timelønnede og fire funktionærer beskæftiget på broen på ulykkestidspunktet. Desuden var der tre betonpumpehold på stedet.

CG Jensens adm. direktør, Michael S. Larsen, oplyser, at støbningen var påbegyndt lørdag morgen klokken 7 og at man på ulykkestidspunktet lidt efter klokken 21 havde støbt 800 af i alt 1.200 kbm beton

- Folkene har forklaret, at støbeformen under udstøbning af brodæk åbnede sig to steder, og at betonen væltede ned på motorvejens sydgående spor. De involverede medarbejdere blev skubbet omkuld på grund af bevægelsen, og enkelte måtte gribe fat i noget for at undgå at styrte de vel cirka seks meter ned på kørebanen.

Det er simpelthen så heldigt, at ingen faldt ned. Det er vi lykkelige for, siger Michael S. Larsen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Force Technology til, hvornår ekspertgruppen kan forventes at aflægge en første rapport om årsagen til kollapset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062