23948sdkhjf

Ændrede skatteregler kan koste boligejere dyrt

Ændrede skatteregler for håndværkerfradraget, kan betyde at boligejere, der tidligere har brugt fradraget, kommer i klemme i år. Arbejdet skal være udført senest 31. december og betalt inden 1. marts næste år
Boligejere, der regner med at skattereglerne fortolkes ligesom sidste år, risikerer at komme i klemme ved årsskiftet. Det er nemlig ikke længere nok at bestille og betale for en håndværker inden første januar, hvis håndværkerfradraget skal i hus, lyder advarslen fra håndværkernes arbejdsgiverforening:

- Sidste år accepterede Skat fradraget, hvis kunden blot havde aftalt og forudbetalt for arbejdet inden nytår - også selv om virksomheden eksempelvis først udførte opgaven i januar. Men sådan er reglerne ikke i år. Og det kan komme som en grim overraskelse for dem, der regner med at kunne gøre som sidst, forklarer Niels Techen, der er formand for arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

Andre regler fra årsskiftet

I år skal arbejdet være udført senest 31. december og betalt inden 1. marts næste år, hvis man vil trække beløbet fra i skat. Det er nærmest det omvendte af tidligere, og hvis kunderne ikke er opmærksomme på det, går de glip af deres fradragsmulighed, advarer Niels Techen:

- Sidst på året har virksomhederne typisk så travlt, at de ikke kan tage flere opgaver ind. Så hvis kunderne regner med, at de stadigt kan nøjes med at bestille og betale arbejdet, så kommer de i klemme. Virksomhederne vil sandsynligvis få så travlt i november og december, at de ikke har mandskab nok til at tage nye opgaver ind, vurderer arbejdsgiverformanden.

Dansk Håndværk ærgrer sig over, at reglerne ved årsskiftet ikke er det samme som tidligere. Som det er nu vil fortolkningen nemlig også skade de mange tusinde håndværksvirksomheder, der lever af at forbedre og vedligeholde boliger og sommerhuse.

Koster unge praktikpladsen

- Nu skal alle opgaverne klares inden jul og det betyder, at der bliver alt for lidt at lave i januar og februar. Vi hører allerede nu fra mange af vores medlemmer, at de har mere end de kan nå i slutningen af året - men at det vil knibe efter årsskiftet. Det betyder, at der ikke bliver ansat flere medarbejdere - og vi ved at det specielt rammer de unge, der for øjeblikket søger en praktikplads. Men det er konsekvensen af regeringens valg med at afskaffe håndværkerfradraget, lyder det fra Niels Techen.

Håndværkerfradraget anslås til at fastholde 4-5.000 arbejdspladser og skabe praktikpladser til 3-400 unge under uddannelse. De jobs forsvinder sammen med fradraget efter nytår.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14