23948sdkhjf

Affald som ressource

Konference om affald med fokus på nye teknologier og omdannelse af affald til ressourcer
ATV stiller skarpt på emnet Affald som ressource på en konference den 14. november. Konferencen holdes hos Amager Ressource Center

Her kan du bl.a. høre miljøminister Kirsten Brosbøl fortælle om den danske ressourcestrategi, og hør eksperter fortælle om genanvendelse af mad, plast og dæk samt omdannelse af husholdningsaffald til biovæske.

At omdanne affald til ressourcer er en vigtig faktor, når det gælder om at øge ressourceeffektiviteten og lukke kredsløbet i en cirkulær økonomi. Og nye teknologier peger på, at det er muligt.

EU-lovgivning og særligt fastsættelse af juridisk bindende mål er en central drivkraft for at forbedre affaldshåndteringspraksis, fremme innovation inden for genanvendelse, begrænse anvendelsen af deponering og skabe incitamenter til at ændre forbrugernes adfærd.

En udvikling af affaldspolitikken kan give betydelige fordele i form af bæredygtig vækst og arbejdspladser for relativt lave omkostninger, samtidig med at det bidrager til et bedre miljø.

Ordene stammer fra indledningen til det netop fremsatte forslag til EU Emballagedirektiv.

Konferencen henvender sig til alle, der har lyst til at vide mere og diskutere genanvendelse af affald, så kom og giv din mening til kende.

tøtte

Tilmedling til mødet her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079