23948sdkhjf

Hash på byggepladserne

Misbrugskonsulent og betonarbejder mener, at der ryges en del hash på de danske byggepladser. Byggeriets organisationer har dog ingen aktuelle sager om hashrygning
Der er ingen statistik på, hvor meget hash og andre rusmidler, der indtages i arbejdstiden på danske byggepladser. Arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer inden for byggeri mener, at det er minimalt, mens en erfaren betonarbejder og forfatter, Jakob Mathiassen, og overlæge og misbrugsekspert, Henrik Rindom, mener, at der er en del i omløb på byggepladserne.

Det skriver entreprenør- og håndværkeravisen Mester Tidende

- Det er min oplevelse, at der på alle de større byggepladser, jeg har været på, mindst er én, der ryger en joint eller hash i arbejdstiden. Og flere steder har der været et decideret rygerhjørne, hvor der ryges hash en gang imellem, siger Jakob Mathiassen.

Misbrugsekspert, overlæge Henrik Rindom mener også, at der er hash i omløb på byggepladserne og peger på, at når man lige har røget hash, har det sikkerhedsmæssige konsekvenser.

- Reaktionerne er nedsatte og vurderingsevnen er ikke skarp. Så det kan i højere grad medføre ulykker, og gå ud over både den enkelte selv og kollegerne, fremhæver han og tilføjer, at hashrygning i sidste ende er et kollegialt problem og dermed et problem, som fagbevægelsen burde tage sig af.

- Det er jo ikke arbejdsgiverne, der kommer til skade. Derfor bør fagbevægelsen tage hånd om det her, siger Henrik Rindom.

Arbejdsmiljøkonsulent i Byggegruppen i 3F, Freddy Hansen har meget sjældent konkrete faglige sager, der skyldes misbrug.

- Det er ikke et problem, vi er stødt på i lang tid, og derfor fylder det ikke så meget, siger Freddy Hansen, som ikke vil afvise, at der er misbrugsproblemer på nogle byggepladser, men at der ikke er nogen aktuelle sager.

Dansk Byggeri oplever heller ikke, at rusmidler er et problem.

- Vi har ikke haft sager om misbrug blandt ansatte i vores medlemsvirksomheder i flere år. Det er ikke det samme, som at der ikke er nogle sager. Men hvis der er, klares de lokalt, uden at vi ved noget om det, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen til Mester Tidende.

tøtte

Læs hele artiklen i Mester Tidende e-pages (kræver abonnement)

LÆS OGSÅ: Skæve håndværkere på byggepladsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062