23948sdkhjf

Automatiske snekæder bliver lettere

Flere og flere investerer i det automatiske snekædesystem Onspot. Derfor lanceres en ny version med markedets laveste højde og vægt, som også er både vedligeholdelses- og rustfri
Det automatiske snekædesystem Onspot gør det nemmere at forhindre vinterulykker. Produktet er i de senere år udviklet i forskellige versioner til lastbiler, busser og lettere køretøjer som varevogne og ambulancer – samt til luftfjedrede biler med lav dækprofil. Den nye vers ion af det populære snekædesystem, som er tilgængelig for både store og små erhvervskøretøjer, indebærer en række innovative fordele.

– Det nye produkt er 29 pct. lettere end den tidligere generation, hvilket muliggør højere nyttelast og reducerer risikoen for overlast, især i ambulancer, forklarer adm. direktør Per Mikkelsen fra VBG GROUP SALES A/S, som er dansk distributør af Onspot.

Aktiveres og afbrydes under kørsel

Førere af lastbiler, busser og varevogne med Onspot kan ved at trykke på en knap aktivere og afbryde de automatiske snekæder under kørslen – ved hastigheder op til 50 km/t.

– Med automatiske snekæder slipper chaufføren for risici, bekymringer, problemer og stress i vinterføre. Når Onspot aktiveres, slås systemets arme ud, og kæderne kastes ind under de trækkende hjul. Det højner friktionen med 30 pct. og giver øjeblikkeligt øget trækkraft, hvilket reducerer risikoen for udskridningsulykker og øger fremkommeligheden, siger Per Mikkelsen og pointerer, at også vognmændene opnår mange fordele.

- Ud over at investere i en forsikringspolice, der kan redde menneskeliv, opnår man højere effektivitet og lavere driftsomkostninger under vanskelige vejrforhold, vurderer han.

Lettere end nogensinde

Med den nye generation er Onspot ikke blot blevet meget lettere vægtmæssigt, men også lettere at håndtere. Installationen er endnu enklere end før, og produktet er faktisk helt vedligeholdelsesfrit.

- Luftforbindelserne er beskyttede og placeret samme sted for nem montering og reduceret risiko for skader. Systemet er kompatibelt med beslag og hjul fra den tidligere generation, hvilket resulterer i lavere levetidsomkostninger. Den nye generation af Onspot er kortere, således at tandhjulet kan placeres bag cylinderen i hvileposition.

Desuden er produktet fremstillet af anodiseret aluminium, så ingen dele skal vedligeholdes, og for at eliminere risikoen for korrosion. I sidste ende betyder det lavere levetidsomkostninger, konkluderer Per Mikkelsen.

Kan tjene sig hjem på en uge

Ifølge Mikkelsen er salget af Onspot stigende.

- Automatiske snekæder købes ofte for at sikre effektivitet. Kunderne ser i højere grad Onspot som en investering i forbedret driftsøkonomi, fastslår direktøren.

Kunder fortæller os, at Onspot mere end halverer behovet for vejhjælp i vintervejret. En af dem har beregnet, at investeringen tjener sig hjem blot ved at forhindre fem fastkørsler. Da kunden ud over stilstand også undgår dyre logistiske udfordringer, kan tilbagebetalingsperioden være så kort som en uge, slutter han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086