23948sdkhjf

Morten blev årets sikkerheds-makker på Grøn Koncert

De 750 frivillige valgte for tredje år i træk et crew-medlem, der har gjort noget særligt for sikkerheden på arbejdspladsen
- Egentligt har vi forbløffende få arbejdsulykker, når man tænker på, hvor mange vi er, og hvor meget tungt grej, vi tumler rundt med, siger Jacob Haugaard, som i år fejrede 25 års jubilæum som konferencier på Muskelsvindfondens Grøn Koncert.

Før årets sidste koncert, søndag i Valby, overrakte han på vegne af det 750 mands frivillige crew årets sikkerhedspris, Den Gyldne Sko, til et crewmedlem, der har et særligt fokus på sikkerheden. Sikkerhedsprisen er indstiftet af Bjerregaard Sikkerhed A/S, som sponserer sikkerhedsfodtøj til crewet. Det er tredje år, at prisen uddeles.

Pris til chaufføren på hegnsbilen

Det er crewet selv, der stemmer, og i år faldt valget på Morten Kjærgaard, som er chauffør og styrer de 20 mand, som sætter hegn op. Han kommer fra Mønsted ved Viborg og er til dagligt lastbilchauffør. Det er 14. gang, at han bruger sin sommerferie på at hjælpe på Grøn Koncert. Og så snart lastbilen var afleveret mandag, satte han kursen mod Aarhus for at give et nap med på Cirkus Summarum, som Muskelsvindfonden arrangerer sammen med DR.

- Jeg gør det, fordi det er sjovt, siger Morten. Der er en super stemning i crewet, som jeg ikke kan undvære. Og det ved jeg, for jeg var egentligt stoppet og holdt otte års pause, indtil jeg i 2009 meldte mig igen.

3 km hegn skal op og ned hver dag

Mortens arbejdsområde er opsætning af det 3 km lange hegn, der omkranser koncertpladsen. Han kører lastbilen, mens 20 andre sætter hegnet op. Hegnet sættes op om formiddagen og pilles ned igen, så snart koncerten er slut. Under koncerten sørger Morten for at få sine ni timers hvile i lastbilen.

Morten er meget opmærksom på, at de andre frivillige bevæger sig korrekt i forhold til lastbilen. Gør de ikke det, skal de nok få det at vide. Det er denne klare og tydelige kommunikation, der har indbragt ham sikkerhedsprisen.

Årets otte grønne koncerter samlede mere end 175.000, blandt andet med publikumsrekord i Aarhus, der havde 34.000 besøgende, mens Valby med over 35.000 gæster for sjette år i træk kunne melde udsolgt.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079