23948sdkhjf

Byggematerialeproducenter mister omsætning

Omsætningen hos byggematerialeproducenterne faldt i april med 11,4 pct. i forhold til udgangen af 2013
Byggematerialeproducenten har mistet omsætning i årets fire første måneder.

I april var omsætningen inden for fremstilling af byggematerialer således faldet med 11,4 procent siden udgangen af 2013, viser nye fra DI Bygs konjunkturbarometer.

Faldet skyldes hovedsagelig mindre omsætning på eksportmarkederne med et fald på 24 procent fra december sidste år til januar i år. Og selvom der efterfølgende var et højt eksportniveau i februar er der blot tale om et mere normalt leje for marts og april.

Så tallene får ikke branchedirektør Elly Kjems Hove fra DI Byg til at være bekymret.

- 2013 var et stærkt år med eksportfremgang på 30 procent set over hele året, og tilbagegangen skal derfor ses som en tilbagevenden til et mere normalt leje, siger Elly Kjems Hove til DI Bygs hjemmeside.

Det er især plast- og gummiindustrien, som mistede eksportomsætning i starten af 2014, mens beton- og tegleksporten er steget med 17 procent.

- Eksporten til vores nabolande går generelt fint, og de af vores medlemmer, der handler over grænsen, klarer sig generelt godt. Med fortsat udsigt til lavt niveau i nybyggeriet i Danmark, kan vi derfor kun anbefale, at virksomhederne øger deres eksportfokus, siger Elly Kjems Hove til DI Bygs hjemmeside.

Der er dog stadigvæk tegn på en pæn fremgang på årsbasis både med hensyn til eksportsalget og omsætningen herhjemme, som begge lå godt 10 procent højere i marts 2014 end i samme måned året før.

Nedgang i nybyggeri

DI Byg noterer i øvrigt, at byggematerialeproducenterne har været hårdt ramt af nedgangen i nybyggeriet herhjemme, og fremgangen i renoveringsarbejderne kan ikke kompensere for nedgangen i nybyggeriet.

Derfor ser DI Byg også frem til at se de næste tal for byggetilladelser i årets andet kvartal, som kan vise, om kurven er knækket i retning af mere nybyggeri.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078