23948sdkhjf

Altan med udsigt til juridisk tryghed

De modulopbyggede altaner fra Dommerby Stål er på forhånd godkendt efter de nye EU-regler for stålkonstruktioner
Tryghed i forbindelse med altaner handler ikke længere blot om rækværk og bæreevne. Den 1. juli fik trygheden også en ny juridisk dimension.

Den dato trådte de nye EU-regler for stålkonstruktioner nemlig i kraft. Det betyder, at den husejer, der vælger at få bygget en stålaltan til huset, kan komme i både juridiske og økonomiske problemer, hvis ikke alle de nye regler til CE-mærkning og certificering i henhold til EN 1090-1 er fulgt til punkt og prikke. Reglerne gælder alle faser af byggeriet lige fra stålkonstruktionen og materialeleverancerne til den lokale smedemester eller stålentreprenør.

Men et unikt dansk koncept for stålaltaner er som skræddersyet til de nye regler og kan give husejeren en fuldstændig tryghed i hele processen, fordi alle de nødvendige godkendelser er givet på forhånd. Det er smedevirksomheden Dommerby Stål, der har udviklet konceptet, og "hemmeligheden" ligger i, at altanen er opbygget af præfabrikerede moduler, som på forhånd er CE-mærkede og godkendte. Det samme er samlingerne og dermed også den endelige altanløsning. Det betyder, at projektet med at få bygget en altan kan få et helt ubureaukratisk forløb.

Konceptet hedder Flex Altan og er et fleksibelt system med faste moduler på 1x1 meter, og ud fra dette enkle princip kan der hurtigt opbygges og konstrueres individuelle altaner til næsten enhver tænkelig situation. På Dommerby Ståls hjemmeside kan husejeren selv designe og opbygge lige præcis den ønskede altan og samtidig få den nøjagtige pris - både som gør-det-selv-altan og færdigmonteret. Priserne vil typisk være omkring 20-30 procent billigere end traditionelt leverede stålaltaner.

Altanen, der er mønsterbeskyttet og patentanmeldt, er opbygget af stærke, vejrbestandige og vedligeholdelsesfrie materialer - nemlig rustfrit stål, varmeforzinket stål, hærdet glas og hårdttræ - og så har Flex Altan den fordel, at den kan udbygges. Hvis man for eksempel efter et par år ønsker mere plads, så bygger man bare et par moduler på.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14