23948sdkhjf

Grontmij styrer Danmarks største universitetsbyggeri

Grontmij har vundet byggeledelsen på Danmarks mest markante og største universitetsbyggeri, Niels Bohr Bygningen i den nye vidensby i København. Og der er behov for flere ingeniører til den store opgave
Den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij markerer sig stærkt på de mest dominerende projekter i Copenhagen Science City, Københavns nye vidensby. Det gælder Det Ny Rigshospital og senest Niels Bohr Bygningen, hvor Grontmij har vundet byggeledelsen af projektet gennem en kombination af tekniske og ledelsesmæssige kompetencer, som er blevet oparbejdet gennem mange års byggeledelse af store komplekse byggerier som Bella Sky hotel og igangværende byggerier som Ny Herlev Hospital og Det Ny Rigshospital.

- Niels Bohr Byggeriet er et fantastisk spændende projekt. Det er et af de mest markante universitetsbyggerier i Danmark p.t. og det er en stor ære at være med til at styre og lede et byggeri med de mest komplicerede og topmoderne rammer for forskning, formidling og uddannelse af tusindvis af studerende. Det kan næste ikke blive større, siger Lars Hagstrøm, afdelingschef for projekt og byggeledelse i Grontmij.

Bygningsstyrelsen opfører på begge sider af Jagtvej nybyggeriet Niels Bohr Bygningen til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. De naturvidenskabelige fag indenfor "Science" på Københavns Universitet får med nybyggeriet helt nye rammer for forskning, formidling og uddannelse. Byggeriet er komplekst af flere årsager. Det er en omfattende opgave med bl.a. at sikre magnetafskærmning, og at byggematerialerne, som anvendes, ikke har negativ indvirkning på det meget fine udstyr, som typisk forefindes et sted med mange laboratorier.

- Vi er i Grontmij beæret over at have fået rollen som Bygningsstyrelsens repræsentant under selve udførelsen og ser frem til den opgave, der ligger i at sikre en optimal byggeproces i det daglige arbejde, med koordineringen af alle projektets parter således, at byggeriet bliver opført inden for de rammer, som er givet, siger Lars Hagstrøm.

Grontmij forventer, at 10-15 ingeniører vil være beskæftiget med Niels Bohr Bygningen over de næste to år.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109