23948sdkhjf

Håndværkere skal også passe på i solen

Flere og flere danskere bliver ramt af modermærke- eller hudkræft. Opfordringen fra Kræftens Bekæmpelse er at passe godt på i solen - ikke mindst på landets byggepladser Hvert år registreres mere end 15.000 nye tilfælde af kræft i huden herhjemme. Det sker bl.a.fordi, alt for mange glemmer at tænke sig om i solen, og det gælder også på byggepladserne.
- Vi anbefaler, at håndværkere og andre, der er ude i solen midt på dagen, bruger tøj, der dækker overkrop og overarme. Mange håndværkere benytter sikkerhedshjelm, som delvist skygger hoved og ansigt, men det er vigtigt at supplere med solcreme – ikke mindst i nakken, som er stærkt udsat for sol. Går man uden hjelm, er det på med en hat, der skygger over ansigt, isse og nakke.

Den del af kroppen, der ikke er dækket af tøj og skygge, skal smørres ind i solcreme, siger analysekonsulent Christine Lind Behrens fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Solcreme - mig?

Måske har du aldrig brugt solcreme, og tænker, at din hud har vænnet sig til solen, så du ikke behøver at bekymre dig om skadelige stråler eller dække huden til i solen. Men selvom man kan vænne sin hud til solen og dermed begrænse solskoldninger, kan man aldrig gardere huden imod den farlige UV-stråling.

- Solskoldninger øger risikoen for kræft i huden, men det gør livstidseksponeringen for UV-stråling desværre også. Derfor skal håndværkere, hvis hud har vænnet sig til solen, også passe på, understreger Christine Lind Behrens.

Hun tilføjer, at Solkampagnen anbefaler en svanemærket solcreme med faktor 15, som smørres på om morgenen før dagens arbejde begynder og så igen efter frokost, hvis man har svedt meget i løbet af formiddagen.

Kender solråd, men glemmer i praksis

Kræftens bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne har lavet en undersøgelse om danskernes solvaner, som viser, at hver fjerde dansker skoldes i den danske sommer. Undersøgelsen viser også, at langt de fleste danskere kender til Solkampagnens solråd, men at mange glemmer at følge dem i praksis, når solen står højt på himlen.

- Undersøgelsen viser, at 67 procent af de danskere, der blev solskoldet i sommeren 2013 angiver, at de blev solskoldet, fordi de simpelthen glemte at solbeskytte sig. Alle – også håndværkere – skal sørge for at passe på i solen. Selvom man er en stor og stærk bygge- og anlægsarbejder, er der altså ingen undskyldning for ikke at finde solcremen frem, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Jakob Ugelvig Christiansen.

tøtte

Se undersøgelsen fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125