23948sdkhjf

Typehusproducenterne kæmper for at overleve

Kun de to store aktører tjener for alvor penge blandt landets typehusproducenter. Virksomhederne lider under det fortsatte fald i private husbyggerier i en branche kendetegnet ved mange små aktører, fremgår det af ny brancheanalyse fra Building Supply
Kombinationen af økonomisk tilbageholdenhed og et historisk lavt antal nybyggede enfamiliehuse er ikke befordrende for en branche, som reelt tæller mere end 50 aktører, hvis alle virksomheder tælles med.

Det fremhæver Building Supply i en ny brancheanalyse, hvor de danske typehusproducenter er i fokus.

Brancheanalysen omfatter konkret 10 af de mest toneangivende typehusproducenter i Danmark, men Building Supply har også haft underskoven af mindre typehusproducenter under lup. Her bekræftes billedet af en branche, hvor økonomisk pondus har betydning i forhold til stordriftsfordele samt muligheden for at nå ud til en større gruppe af kunder geografisk.

Branchen domineres solidt af HusCompagniet, som i runde tal stod for hvert tredje nybyggede enfamiliehus i Danmark sidste år med et driftsoverskud på 132 mio. kr. til følge. På en lige så sikker andenplads ligger Lind & Risør, som tjente 56 mio. kr. på driften ved at bygge huse øst for Storebælt.

tøtte

Se hele brancheanalysen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094