23948sdkhjf

Tømrermesterens kone klarer regnskaberne

Agersted Tømrer- og Snedkerforretning har bygget sommerhuse og helårshuse i Nordjylland siden 1976. Her er de eksperter i håndværk - ikke i bogføring. Derfor skiftede de for et par år siden til Visma SummaSummarum
Mange regnskabsprogrammer kræver nærmest en højere uddannelse at betjene. Hos Agersted Tømrer- og Snedkerforretning stod virksomhedens revisor da også i mange år for bogføringen, men i dag foretrækker tømrermester Flemming Kirk og hans hustru at stå for opgaverne selv.

Da Karin Kirk for et par år siden overtog de administrative opgaver, efterlyste hun et system, der var lettere at bruge, for hun er ikke uddannet i bogholderi.

Tidligere brugte virksomheden et dansk udviklet program til bogføring og regnskab, men Karin Kirk oplevede, at hun brugte meget tid og mange kræfter på at gennemskue det komplicerede program.

Komplet regnskabsprogram

- Bare at komme i gang med det tidligere system var en kamp. Man skulle sidde og slå op i en flere tusinde siders brugsvejledning, der var meget kompliceret at forstå. Priserne for opdateringerne til programmet steg efterhånden så meget, at vi valgte at spare dem væk. Dermed var programmet heller ikke up to date mere, så til sidst besluttede vi at lede efter noget nyt og bedre til en rimelig pris, fortæller Karin Kirk.

Hun er engageret i en frivillig forening, der anvendte Visma SummaSummarum, og hvor brugervenligheden gjorde positivt indtryk. Hun anbefalede sin mand at skifte til samme system i virksomheden, og det har tømrermesterparret ikke fortrudt.

- I forhold til førhen er det blevet en fornøjelse for mig at lave regnskab. Energien blev tidligere brugt på at få tingene til at fungere, og jeg brugte mange kræfter på at bekymre mig om, hvorvidt jeg nu gjorde og forstod tingene rigtigt.

- SummaSummarum behøver man ikke en kontoruddannelse for at bruge – det er slet ikke avanceret. Det er et komplet regnskabsprogram, der er nemt for alle at bruge, også selvom det er første gang, man skal arbejde med regnskab. I dag er det væsentligt hurtigere at bogføre og at fakturere. Og ikke mindst det sidste, kan vi jo godt lide, siger Karin Kirk med et ægte nordjysk smil.

God support

Karin Kirk er både begejstret for brugervenligheden og for den tilknyttede kundesupport. Samtidig er programmet væsentligt billigere end det, virksomheden brugte før.

- Vi valgte Visma SummaSummarum på grund af den simple brugerflade og den markant lavere pris. Er man i tvivl om det mindste, fungerer hjælpefunktionen rigtig godt. Når jeg enkelte gange har haft brug for at ringe til supporten, kommer jeg direkte igennem. Der er ikke nogen kø – jeg får hjælp med det samme.

- Jeg er især begejstret for den funktion i SummaSummarum, der giver mig mulighed for at afprøve en bogføring, inden jeg gennemfører den. På den måde har jeg overblik over, hvordan konti ændrer sig, og jeg fanger, hvis jeg er ved at gøre noget forkert. Det sparer mig for besværet med at skulle rette fejlene efterfølgende. Det giver et nemt overblik over økonomien i virksomheden.

Det er virkelig simpelt og logisk at bruge, og det har givet mig betydeligt mere tid og overskud i min hverdag, fastslår Karin Kirk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078