23948sdkhjf

Entreprenører kan også bidrage til øget sikkerhed ved vejarbejder

Bøderne for overskridelse af fartgrænserne ved vejarbejder er blevet fordoblet, men Danske Anlægsentreprenører håber ikke, at det betyder flere penge i statskassen og opfordrer myndighederne til at inddrage entreprenører i arbejdet med at øge sikkerheden
Det er et stort problem, at trafikanterne ikke tager hensyn til sikkerheden for de arbejdere, der skal udføre vejarbejder eller lægge nye kabler og ledninger ved vejene. Derfor forsøger man nu med pisken over for de trafikanter, der overskrider hastighedsgrænserne.

- Vi hilser naturligvis en fordobling af bødestørrelserne for overskridelse af hastighedsgrænserne ved vejarbejder velkommen, da der er behov for at sætte ekstra fokus på vejarbejdernes sikkerhed. Resultatet bliver forhåbentligt lavere fart og tryghed fremfor flere penge i statskassen, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

Danske Anlægsentreprenører peger i den forbindelse på behovet for at inddrage entreprenørerne i planlægningen af, hvordan man kan opnå den størst mulige sikkerhed for såvel vejarbejderne som trafikanterne. Det er ifølge Niels Nielsen nødvendigt, hvis sikkerheden ved vejarbejder skal helt i top.

- Men vi ved også, at vejarbejder for trafikanter kan være et stort irritationsmoment, mens de står på, og politisk er der også et ønske om at arbejde for optimal fremkommelighed i forbindelse med vejarbejder.

Det kan være en udfordring at opfylde dette krav og samtidig tilgodese sikkerheden. Derfor er det meget vigtigt, at få erfaringer og dialog med ind i arbejdet, så vi får vejarbejder tilrettelagt så smidigt som muligt uden at gå på kompromis med sikkerheden, siger Niels Nielsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078