23948sdkhjf

Vestkystens VVS sørger for genbrugsvarme til Fur

650 meter fjernvarmerør trækkes under Fursund. Hver eneste svejsning bliver kontrolleret
650 meter samlede fjernvarmerør ligger klar på Salling ved færgen til Fur. De venter blot på, at blive trukket under Fursund og tilsluttet på den anden side. Så vil fjernvarmeforbrugerne på Fur modtage billig overskudsvarme fra molerfabrikken Skamol, der ligger lige ned til havnen.

Henrik Poulsen fra Vestkystens VVS forklarer, at arbejdet med at samle rørene kræver ekstra omhyggelighed, når rørene skal ned under fjorden, hvor de bliver ført i 10 meters dybde under bunden.

- Bordet fanger, når rørene først er trukket. Derfor bliver alle svejsninger røntgenfotograferet, så vi er sikre på, at alt er i orden, forklarer Henrik Poulsen.

Han fortæller, hvorledes kvalitetssikringen ved dette job kræver ekstra sikkerhed. Normalt bliver blot 10 pct. af svejsningerne udtaget til stikprøvekontrol, men rørene under Fursund bliver alle kontrolleret.

Henrik Poulsen fortæller, at varmen fra Skamol kommer fra deres tørreovne og er såkaldt luftbåren varme. Skamol har opsat en varmeveksler, der overfører varmen fra ovnene til vandet i fjernvarmerørene.

Vestkystens VVS har netop fjernvarme som et af virksomhedens specifikke kompetenceområder. Virksomheden har tidligere blandt andet lavet fjernvarme i Agger, Thy, Vinderup og Vildbjerg. Ifølge Henrik Poulsen går turen videre til Holstebro, når de er færdige på Fur, hvor der også skal lægges fjernvarmerør.

Op til 30 pct. billigere varme

Aftalen med Skamol sikrer de knapt 240 tilsluttede fjernvarmeforbrugere billigere varme. Kraftvarmeværk Fur meddeler i en rundskrivelse til forbrugerne, at de forventer besparelser på mindst 25-30 procent for den enkelte forbruger. Med fjernvarmepriser i den højere ende af skalaen, giver overskudsvarmen fra Skamol forbrugerne en kærkommen håndsrækning.

Skamol har forpligtet sig til at sende mindst 5.800 MWh under Fursund til forbrugerne på Fur, men håber samtidigt at kraftvarmeværket vil aftage over 7.000 MWh. Aftalen giver plads til, at varmeværket har mulighed for at tage yderligere 60 - 70 nye forbrugere ind takket være den nye øgede kapacitet til lavere pris.

Kraftvarmeværk Fur regner med at skulle investere omkring ni millioner kroner i det samlede projekt og det er planen, at forbrugerne kan skrue op for varme fra molerværket Skamol allerede i april.

Vestkystens VVS er stiftet i 1998 og er et firma i stadig vækst. Firmaet beskæftiger p.t. 19 engagerede medarbejdere som beskæftiger sig med alle former for VVS arbejde, fjernvarme og blikkenslagerarbejde.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078