23948sdkhjf

Ergonomiske super-piskeris

MesterTest: Nye røreværker fra Festool med effektiv højdeindstilling som sikrer komfortabel arbejdshøjde for både høj og lav
Hvad enten du er en lille kraftkarl på 1.60 eller du er et højt bindeslips på 2.05, så kan kan du arbejde komfortabelt og ergonomisk korrekt med de nye piskeris fra Festool. Røreværkerne er nemlig monteret med Festools patenterede højdeindstilling ErgoFix og hurtigskiftesystemet FastFix, så du hurtigt kan indstille arbejdshøjden.

Det skriver Mester Tidende, som har testet Festools nye røreværker.

- Teleskop-løsninger er set før - også på røreværker, konstaterer Mester Tidendes testhåndværkere og tilføjer, at det der adskille Festools system netop er, at det er meget hurtigt og effektivt.

- Der er ikke så meget bøvl. Der er fem trin man kan indstille højden i og det sker helt uden brug af værktøj. ErgoFix-systemet betyder, at man altid kan finde en bekvem arbejdshøjde.

Det giver god mening både af hensyn til belastningen af kroppen og af hensyn til den "modstand" man selv skal yde for at holde fast på røreværket, når det tager fat i materialet, fremhæver testhåndværkerne.

Let at transportere

Testhåndværkerne er også godt tilfredse med, at rørestaven og maskinen takket være FastFix-systemet hurtigt kan skilles ad. Det betyder, at man hurtigt kan skifte rørestav og det betyder også, at røreværket ikke fylder så meget, når man skal transportere det.

- Det sker desværre af og til, at man kommer til at træde på en rørestav fordi røreværker er vanskelige at placere ordentlig i kassevognen, når rørestaven sidder fast på maskinen. Det undgår man fordi det er så let at skille Festools MX-røreværker ad, mener Mester Tidendes testhåndværkerne.

Det gør det også lettere at rengøre piskeriset.

Festools MX-serie omfatter seks forskellige modeller med ét eller to gear og til blandingsmængder op til 90 kg. og med motorydelser fra 1.020 til 1.500 W. Den største af maskinerne, MX1600/2 EQ DUO arbejder med to rørestave.

Røreværkerne kan bruges til alt fra maling, gulvspartelmasse, puds, mørtel og beton. Der findes rørestave til mange forskellige blandeopgaver.

- Det er vigtigt at vælge den rigtige rørestav. Hvis du vælger en forkert rørestav kan du risikere, at det du blander slet ikke virker efter hensigten. Desværre et det ofte sådan, at man bruge en universel rørestav, men det kan ofte betale sig at have et par rørestave som er optimeret til netop de opgaver du løser flest af, understreger testhåndværkerne. De fremhæver, at når det nu er så let at skifte rørestav, så er der faktisk ikke nogen god undskyldning for ikke at optimere maskinen ved at bruge en korrekt rørestav.

Festool har også udviklet en mobil røre-stander, hvor røreværket kan monteres. Standeren har højdejusterbar svingarm og kan bevæges alle retninger. Det betyder, at man kan nå rundt i alle ender og kanter i spanden eller beholderen, man blander materialerne i.

- Den mobile stander er en god løsning, hvis man opgavemæssigt ligger lige på kanten af skulle bruge en traditionel tvangsblander, mener testhåndværkerne.

MesterTest

MesterTidende har testet Festools MX-røreværker

Håndværkerne mener

• ergonomien er i top

• robuste og stærke

• vælg den rette maskinen og rørestav til opgaven

• smart mobil rør-stander

Priser: De seks MX-røreværker koster mellem 2.093 og 5.600 kr. inkl. moms

ErgoFix adapter 100,- kr. inkl. moms

Røre-stander ca. 5.000,- inkl. moms

.

.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125