23948sdkhjf

Genbrug varmen fra damp og mados

Installatørerne bør fortælle kunderne, at der er store gevinster at hente med ventilationsanlæg med varmegenvinding
Ventilationsanlæg med varmegenvinding er en energibesparelse, som boligejere i eksisterende huse endnu ikke har fået øjnene op for.

Teknologisk Institut har for Go’ Energi regnet ud, at besparelsespotentialet alene i danske enfamiliehuse er otte milliarder kWh årligt.

En af de største energisyndere er, når vi i fyringssæsonen lukker frisk luft ind gennem vinduer eller døre. Så kommer radiatoren på overarbejde for at opvarme den kolde luft. En hidtil lidt overset metode til at spare på energien er at genbruge varmen fra mados og damp i badeværelset i et ventilationsanlæg med varmegenvinding. Det giver energibesparelser på omkring 4.000 kr. om året i et hus på 140 kvm.

Teknologisk Institut har for Go’ Energi regnet ud, at de samlede energibesparelser alene i danske enfamiliehuse er otte milliarder kWh om året, hvis vi alle genbrugte varmen.

Varmen genbruges i et ventilationsanlæg ved hjælp af en varmeveksler, der overfører varmen fra den luft, der suges ud af huset, til den kolde, friske luft, der pustes ind i huset. Dermed genbruges altså varmen fra mados i køkkenet og damp fra badeværelset i stedet for at fyre for gråspurvene.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08