23948sdkhjf

Ulovligt el-arbejde kommer frem i lyset

El-installatørerne er klar til at lovliggøre boligerne. Ny lov om el-tjek ventes at afslører meget ulovligt el-arbejde
Der er huller i elsikkerheden i de danske hjem.

De fortæller danskerne selv i en undersøgelse foretaget af analysefirmaet AB Analyse. Her mener hver tredje dansker f.eks., at deres nuværende bolig formentlig ikke vil kunne gennemgå et eleftersyn uden anmærkninger. De svarer klart nej eller er usikre på, om deres bolig ville kunne gennemgå et eleftersyn.

– Det giver jo et meget godt billede af, hvad vi kommer til at opleve, nu hvor eleftersynsordningen er trådt i kraft fra 1. maj. Vores erfaring viser, at der er meget ulovligt elarbejde i de danske hjem, idet 72 pct. af TEKNIQs elinstallatører i en undersøgelse foretaget af TEKNIQ svarer, at de har udbedret ulovligt elarbejde indenfor det seneste år. Det problem bekræfter danskerne også selv nu, siger chef for teknisk afdeling i TEKNIQ Installatørernes Organisation, Christian Jarby.

Konkret svarer 12,3 procent af danskerne klart nej til, at deres bolig ville kunne gennemgå et eleftersyn, mens 18 procent er usikre. 69,7 procent føler sig overbeviste om, at deres bolig vil kunne gennemgå et eleftersyn.

50,1 procent af danskerne svarer desuden, at de ikke altid benytter en autoriseret elinstallationsvirksomhed, når de skal have lavet elarbejde i hjemmet. Det på trods af, at næsten al form for elarbejde er autorisationspålagt.

I stedet svarer de danskere, som ikke altid benytter autoriserede elinstallationsvirksomheder, at de selv laver elarbejdet eller får en bekendt til det.

– Derfor er det også TEKNIQs formodning, at der faktisk vil være noget at komme efter i mere end hver tredje bolig. Ganske simpelt fordi for mange springer over, hvor gærdet er lavest eller ganske simpelt ikke ved, at de har fået lavet noget ulovligt elarbejde i hjemmet, siger Christian Jarby.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11