23948sdkhjf

Radon gør hvert fjerde hus farligt at bo i

Radon-gas slår flere ihjel end trafikken og brande. Grænseværdien overskrides i mange huse
Omkring hvert fjerde fritliggende hus i Danmark kan være farligt at bo i, da det har en koncentration af radon i indeklimaet, der overstiger den anbefalede grænseværdi i bygningsreglementet. Og det udgør en risiko for helbredet.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Omkring 300 personer mister hvert år livet af lungekræft grundet indånding af radon. Det er flere døde end både trafikken og ildebrande er skyld i – her døde i 2011 henholdsvis 224 og 60.

Men alligevel er der ikke mange, der frygter radon og laver kampagner for sikre huse. Og den manglende opmærksomhed undrer professor på SBi, Lars Gunnarsen, der har forsket i bl.a.radon i mange år.

- De tal, der foreligger, er valide. I større koncentration er radon direkte farlig for mennesker, og der er rigtig mange af de fritliggende enfamiliehuse, som ikke er beskyttet mod radon og dermed kan de ikke holde gassen ude. Og det undrer mig, at man vil leve med det, siger Lars Gunnarsen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Ifølge Lars Gunnarsen er det relativt nemt at gøre en indsats for at minimere problemet og sikre, at de danske enfamilieshuse har et ordentligt fundament, der holder strålingen ude.

tøtte

Læs mere om radon på radonguiden.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094