23948sdkhjf

Mild vinter godt for byggeriet

Den milde vinter betyder meget for byggeriet i Midt- og Vestjylland, siger kontorchef i Dansk Byggeri, Karl Højhus Jeppesen
- De sidste par år har byggeriet i Midt- og Vestjylland ligget helt stille i flere måneder på grund af frost, is og sne. Den varme vinter i år "er guld værd" for byggeriet og den milde vinter holder byggearbejderne godt beskæftiget trods årstiden samt trods to ugers hård frost i starten af februar måned i år.

Det siger kontorchef i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Han forklarer, at der bliver muret og hamret godt igennem i den milde vinter i år i modsætning til de tidligere vintre. Byggeriet var nærmest lammet i flere måneder sidste år samt året før, da frost, sne og is hærgede landet.

- Derfor er den milde vinter "en fornem gave" til byggeriet. Vi var meget bekymrede for, at vi igen i år ville få en hård vinter. De to sidste vintre har det været meget slemt, men vi oplever tydeligt, når vi snakker med vore medlemmer, at der i denne vinter er blevet sendt langt færre hjem på grund af vejrlig.

De store mængder frost, is og sne de to sidste vintre kom oven i den økonomiske krise i byggeriet og bevirkede mange konkurser, - samt sendte mange bygningsarbejdere hjem, fremhæver Karl Højhus Jeppesen.

Til fordel for alle

- Det er en fordel for alle byggeriets parter, at vinteren er mere mild. Når bygningsarbejderne skal sendes hjem på vejrlig, betaler arbejdsgiveren/mesteren de tre første dage, herefter overgår de ansatte på dagpenge. En mild vinter er i mange tilfælde også til fordel for effektiviteten.

Ved vejrlig skal arbejdsgiveren/mesteren betale de tre første ledige dage, hvis den ansatte har været besæftiget i mindst 74 timer inden for de sidste 4 uger.

Inden for et kalenderår skal arbejdsgiveren/mesteren maksimalt betale dagpengegodtgørelse 16 gange til samme medarbejder, så det kan godt blive meget dyrt for virksomheden/mesteren, påpeger Karl Højhus Jeppesen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094