23948sdkhjf

Villaer ligger et år

I hver femte af landets kommuner overstiger den gennemsnitlige liggetid for villaer nu et år
Hver femte kommune døjer nu med liggetider, der overstiger et år. Værst ser det ud i Lolland Kommune, hvor knap 900 udbudte villaer har stået til salg i gennemsnitligt 495 dage. Det svarer til 16½ måneder. Tallene fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk.

- Liggetiden for villaer er over et år i 19 kommuner, men ti andre kommuner er ikke langt fra at runde det skarpe hjørne. I disse ti kommuner er liggetiden over 350 dage - altså 11½ måneder", siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Dermed er det snarere op imod hver tredje kommune, hvor liggetiden er knap et år eller endnu længere.

- Og det er ikke kun i ø-kommuner som Lolland, Langeland og Samsø, at statistikken ser kedelig ud; selv i en stor kommune med mange indbyggere som Næstved er det op ad bakke for villasælgerne. Her er liggetiden i gennemsnit oppe på 355 dage - 11½ måneder, forklarer Birgit Daetz.

Omvendt er det kommuner i og omkring hovedstaden, der dominerer billedet over kommunerne med de korteste liggetider for villaer.

Her fører Frederiksberg Kommune an med en gennemsnitlig liggetid på 112 dage, altså under fire måneder. Tårnby indtager andenpladsen med 131 dage, skarpt fulgt af Lyngby-Taarbæk, hvor liggetiden for villaer i gennemsnit er tolv dage længere. I København og Gentofte - på de næste pladser - er liggetiden 163 dage - 5½ måneder, viser tallene fra boligsiden.dk.

På landsplan er liggetiden for villaer i gennemsnit på 313 dage.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.227