Solceller bliver en endnu bedre forretning
Ny skatteaftale forhøjer det beløb, der kan trækkes fra i skat i, hvis man investerer i et solcelleanlæg i resten af 2012 og 2013. Det kan betyde en ekstrafortjeneste på 17.000 kr.
Det skriver bolius.dk
Det betyder, at hvis du køber et solcelleanlæg til 100.000 kr., vil du kunne afskrive 25 pct. af 115.000 kr. og dernæst 25 pct. de følgende år af det resterende beløb, indtil det er afskrevet Med de gamle regler startede afskrivningen på 25 procent af 100.000 kr.
Reglerne gælder for investeringer, som foretages i resten af 2012 og 2013.
Over en 20-årig periode vil det samlede skattefradrag fra et større solcelleanlæg til 120.000 kr. blive omkring 75.000 kr. mod 58.000 kr. efter de gamle regler en forskel på 17.000 kr. Det vurderer energivejleder Rune Schmidt fra Energitjenesten, der har regnet på tallene for Bolius Boligejernes Videncenter.
Hvor mange kroner og ører, man får ud af det, afhænger af ens personlige skatteforhold.
Derfor er det en god idé at tage en revisor med på råd, inden man går i gang. Men med denne forbedrede ordning er der endnu en god grund til at gå i gang, siger Ulrik Heilmann, der er direktør i Bolius Boligejernes Videncenter.
- Det er godt at boligejerne med denne aftale får endnu et skub i retning af at energiforbedre deres bolig. Og alt viser jo, at boligejerne gerne vil, og også gerne vil finansiere det selv, hvis de kan se fornuften i at gøre det, siger Ulrik Heilmann, der dog opfordrer til, at boligejerne husker at tænke i helheder og i husets arkitektur, inden de kaster sig ud i projektet.
- Har du et slidt tag, der skal skiftes indenfor få år, så gør det nu, hvor du alligevel er i gang. Og husk at købe solceller, der passer til huset, så det ikke ender med en grim løsning, du fortryder, siger Bolius-direktøren.
Vælg den rette skatteordning
Bliver du ejer af et solcelleanlæg, kan du vælge mellem 2 forskellige modeller for beskatning af anlægget: Virksomhedsordningen eller den skematiske ordning.
Det er virksomhedsordningen, der er gjort mere fordelagtig med de nye regler. Alligevel anbefaler Rune Schmidt fra Energitjenesten, at du grundigt undersøger, hvilken ordning der passer bedst til dig, før du vælger.
Virksomhedsordningen indebærer nemlig også ekstra papirarbejde, da du skal udfylde en udvidet selvangivelse, og du får måske behov for assistance fra en revisor. Desuden vil du i virksomhedsordningen blive beskattet af den ekstra værdi, solcelleanlægget tilfører huset, hvis du sælger huset.
tøtte
Se regneeksempler her
Råd dine kunder til at købe solcelleanlæg nu