23948sdkhjf

Kommunerne forhaler betaling af refusioner

Kommunerne venter i op til otte uger med at udbetale refusion til virksomhederne for sygedagpenge og barsel
Det har længe været et problem for virksomhederne i byggebranchen, at kommunerne ikke betaler deres regninger for udført arbejde til tiden.

Men problemet omfatter ikke alene det udførte arbejde, men også refusioner for eksempelvis sygedagpenge, barsel og løntilskud:

- Det er i en situation, hvor virksomhederne i forvejen er ramt af en krise og lider af mangel på likviditet, at kommunerne er så lang tid om at udbetale sygedagpenge, barsel og løntilskud. Der er desværre en tendens til, at det gør sig gældende generelt i kommunerne. Der er ikke de store forskelle, og hovedparten af udbetalingerne varer mere end to uger helt op til otte uger, forklarer erhvervspolitisk konsulent Thea Gade Rasmussen fra Håndværksrådet til Mester Tidende.

Store udsving

Thea Gade Rasmussen peger på, at så store udsving i udbetalingstiden gør det svært for virksomhederne at arbejde med.

- Jeg kan ikke sige, om det er en bevidst politik fra kommunernes side, men måske er det en tendens, kommunerne har fået lov til at fastholde, ligesom det har været tilfældet med kommunernes manglende villighed til at overholde betalingsfrister for udførte opgaver. Der er ingen regler for, hvor længe kommunerne må trække udbetalingerne af de nævnte refusioner, men hvis virksomheder udviste samme mangel på at overholde betalingsfrister til kommunerne, pålægges de bøder. Det samme gælder ikke kommunerne, selv om det ikke kræver nogen stor sagsbehandling at udbetale pengene. Der er ingen hokuspokus i hurtigt at overføre pengene, siger Thea Gade Rasmussen.

Christiansborg på banen

Hun understreger ligeledes, at kommunerne må bidrage på den anden side af bordet.

- Man taler ikke mindst i kommunerne om et socialt ansvar for virksomhederne og det rummelige arbejdsmarked, men så må de også bidrage på den anden side af bordet. Det kommunale selvstyre er godt på mange områder, men når det gælder udbetaling af refusioner, er de ikke deres opgave voksen. Nu vil vi i første omgang rette henvendelse til Kommunernes Landsforening, men eventuelt også inddrage Christiansborg i sagerne, slutter Thea Gade Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078